Meistä

Lelukauppa Tingeling Leksaker on puuleluihin erikoistunut lelu- ja lastentavarakauppa. Pyrin tuomaan asiakkailleni Suomesta ja maailmalta hauskoja, kehittäviä, aikaa ja leikkiä kestäviä klassisia leluja, lastentarvikkeita, sekä sisustuksellisia elementtejä.

Haluan löytää teille turvallisia ja myös ilmastoystävällisempiä vaihtoehtoja suurten markettien ja ketjumyymälöiden valikoimille. Tingelingin valikoimista löytyy myös reilun kaupan tuotteita.

Puulelujen lisäksi liikkeen valikoimiin kuuluu esimerkiksi turvallisia pienten lasten puru- ja pehmoleluja, erilaisia keppihevosia, kauniita klassisia nukkeja, sekä kehittäviä pelejä niin lapsille kuin vanhemmillekin.

Lelukauppa Tingeling Leksakerin tuotteet ovat suurimmaksi osaksi omaa maahantuontia, hyvänä esimerkkinä Puolalaisen Bajon puulelut.

Bajon filosofiaan kuuluu rakentaa kestävän kehityksen pohjalta. Lelut ovat monitoimisia, lapsen älyä, näppäryyttä, ja tietoisuutta kehittäviä. Bajon pyrkimyksenä on aina jättää myös maalattuun puuleluun pieni osa maalaamatonta puuta, jotta lapsi saa kädessään tuntea puun lämmön ja luonnollisuuden. Arkkitehti ja suunnittelija Wojcieh Bajor pyörittää perheyritystään Puolan Karpaattien juurella.

Toinen varteen otettava leluvalmistajamme on Grimms. Heidän lelunsa jättävät tilaa lapsen omalle mielikuvitukselle ja soveltuvat erityisesti vapaaseen kehittävään leikkiin ja rakenteluun, niin kutsuttuun “Open ended playhin” kuten englanniksi sanotaan. Lelut ovat käsintehtyjä puuleluja ja maalattu kasvipohjaisilla maaleilla. Näitä leluja hyödynnetään paljon maailmalla esimerkiksi Waldorf/Steinerfilosofiaan pohjautuvassa kasvatuksessa.

Hyllyistämme löydät myös Saksalaisen Haban laadukkaat puulelut ja pelit. Haba valmistaa tuotteensa Saksalaisesta, Suomalaisesta ja Venäläisestä puusta ja vanerista. Tällä valmistajalla on myös oiva varaosapalvelu omille lautapeleilleen.

Meiltä löydät lisäksi Mailegin ihanat hiiret,puput sekä muut hahmot ja näille paljon huonekaluja,taloja ja ruokia. Näitä monet keräävät vuosia ihan myös koristeeksi!

Muita tuotemerkkejämme ovat esimerkiksi Le toy van, Gollnest&Kiesel, Bigjigs Toys UK, Magni DK, Jabadabado,Tender Leaf Toys, Moulin Roty jne

Tervetuloa tekemään löytöretkiä vanhanajan puulelujen maailmaan. Toivottavasti tuotevalikoimani voi tuoda valoa ja iloa vuoden jokaiseen päivään!

Nähdään Yrjönkadulla!

Terveisin Kristina Lönnberg

Kasvatustieteen kandidaatti, lastentarhanopettaja, yrittäjä.